Yoga bij Esperanza begint weer!

Yoga bij Inloophuis Esperanza! We beginnen op 9 september om 18.30 uur met onze nieuwe lerares Manuela.

Introductie docente Manuela:

Ik ben Manuela Tome, woonachtig in Amsterdam en moeder van 3 dochters. Ik houd van reizen, wandelen, gezelligheid, positiviteit en lekker eten.

Ik heb zelf een aantal jaren Hatha Yoga beoefend, maar door verschillende blessures was het niet meer mogelijk om alle houdingen aan te nemen. Yoga bracht mij echter wel rust, waardoor ik mij ben gaan verdiepen in andere vormen. Zo ben ik in aanraking gekomen met Yin Yoga en was ik direct verkocht. Het meditatieve aspect en het tot mijzelf komen voelden als thuis komen. Na het volgen van vele lessen heb ik uiteindelijk besloten om de docentenopleiding te gaan volgen, welke ik met succes heb afgerond. Ik hoop jullie in de lessen een zelfde soort ervaring te kunnen bieden.

Kosten: 6 euro met een kopje thee na afloop.
Opgeven kan via info@inloophuisesperanza.nl
020-7230522

Yin Yoga

Ook wie geen topsporter of primaballerina is, heeft baat bij Yin Yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin Yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd en de houdingen worden langer vastgehouden. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Yin Yoga is een intense en meditatieve beoefening die je bewustzijn vergroot, je meer subtiele energieën en sensaties laat voelen en je leert diepgaand te ontspannen. Het voedt, balanceert en herstelt je fysieke, emotionele en mentale welzijn.

Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin Yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Yin Yoga richt zich op het herwinnen en vergroten van de oorspronkelijke bewegingsvrijheid van bindweefsels zoals: fascia, ligamenten, pezen en gewrichten. Bovendien herstelt het de natuurlijke krommingen van de wervelkolom en vergroot het de algemene flexibiliteit van het lichaam.