Yoga bij Esperanza!

Yoga

Yoga bij Inloophuis Esperanza! Op dinsdagen van 15.30 uur tot 16.30 uur.

Kosten: 6 euro met een kopje thee na afloop.
Opgeven kan via info@inloophuisesperanza.nl
020-7230522

Yoga

Ook wie geen topsporter of primaballerina is, heeft baat bij Yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd en de houdingen worden langer vastgehouden. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Yoga is een intense en meditatieve beoefening die je bewustzijn vergroot, je meer subtiele energieën en sensaties laat voelen en je leert diepgaand te ontspannen. Het voedt, balanceert en herstelt je fysieke, emotionele en mentale welzijn.

Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Yoga richt zich op het herwinnen en vergroten van de oorspronkelijke bewegingsvrijheid van bindweefsels zoals: fascia, ligamenten, pezen en gewrichten. Bovendien herstelt het de natuurlijke krommingen van de wervelkolom en vergroot het de algemene flexibiliteit van het lichaam.