Rouwverwerking met rouwcoach Rosalie

Hallo! 

Na een prachtig gesprek over vrijwilligerswerk met Riet wil ik mijzelf graag even kort voorstellen: Ik ben Rosalie Bijenveld, 42 jaar, woon in Amstelveen en ben de trotse moeder van vier eigen kinderen en twee bonus kinderen. Bij ons thuis is het altijd een drukke boel, waar ik ook erg van geniet.

Al 12 jaar lang werk ik 4 keer per week als vrijwilliger op school, waar ik veel plezier haal uit het contact dat je opbouwt met de kinderen.

Gaandeweg mijn leven heb ik op het gebied van rouw het nodige voor mijn kiezen gehad. Op jonge leeftijd kreeg ik een heftig auto ongeluk, waardoor ik een groot deel van mijn gezondheid blijvend kwijt ben geraakt en mijn droombaan verloor waar ik zo blij mee was.

Mijn eerste dochter Isis verloor ik door een medische misser in het ziekenhuis.. Ze is bijna twee geworden en ik ben dankbaar dat ze in mijn leven was en voor de lessen die ik van haar heb meegekregen. En zo zijn er helaas nog wat dingen de revue gepasseerd.

Rouw gaat over het langzaamaan accepteren van een waarheid die je eigenlijk niet wil leren kennen. Om door zo’n intens proces te gaan is het keihard werken, en als je dat goed doet met de juiste begeleiding leer je er heel veel van.

Iedereen gaat in zijn leven meerdere malen door een rouwproces en dit proces kan heel eenzaam voelen, weet ik uit eigen ervaring. Je hoeft dit niet alleen te doen!

Rouwbegeleiding

Inmiddels heb ik de nodige opleidingen voor rouwbegeleiding afgerond, werk ik als vrijwilliger bij OOK en help ik ouders na het overlijden van een kind. Mijn partner, Erik Pieterse heeft een eigen uitvaartbedrijf, De Uitvaartplanners, waar ik volwassenen en kinderen begeleidt in hun rouwproces.

Per 1 april zal ik op maandagochtend bij Inloophuis Esperanza van half 11 tot 12 aanwezig zijn en is iedereen welkom met zijn of haar verhaal, een vraag of gewoon voor een kletsje. Je kunt ook alvast een afspraak maken, dan weet je zeker dat ik de tijd voor je heb.

Op de donderdagochtend ben ik van half 11 tot 12 aanwezig en kunt u zich aanmelden voor een gezamenlijke wandeling. Gezien de huidige Corona maatregelen, kan ik per keer met 1 persoon samen op pad, afhankelijk van het aantal aanmeldingen verdeel ik de tijd naar het aantal personen.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten,

Met warme groet,

Rosalie