Reiki

Reiki

Wat gebeurt er tijdens een reiki-behandeling?

Reiki is een zogeheten ‘energetische massage’. De gever legt de handen op verschillende plekken neer op het lichaam van de ontvanger. Zonder te drukken of te bewegen. Vooraf wordt duidelijk aangegeven welke die plekken zijn, en kan de ontvanger aangeven of hij/zij dat misschien liever niet wil. Dat is geen probleem.

De bedoeling van Reiki is, dat de energie die in het lichaam zit, beter over het lichaam wordt verdeeld. Of dat een tekort aan energie wordt aangevuld, of een teveel wordt afgevoerd.
Een tekort aan energie, of een teveel aan energie (over het hele lichaam of op bepaalde plekken zoals het hoofd) kunnen leiden tot mentale of lichamelijke klachten. De ontvanger kan gewoon de kleding aanhouden. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst Intieme aanrakingen en alle posities die de cliënt als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden.

De Reiki-gever zorgt er voor dat de ontvanger comfortabel ligt. Bijvoorbeeld een rolletje onder de knieën of een deken zodat de ontvanger het niet koud zal krijgen. Muziek kan in overleg gebruikt worden. Hoewel deze hulpmiddelen vaak standaard gebruikt worden, vindt niet iedereen dit prettig.
Wees vooral assertief en vraag gewoon wat wel en niet kan of wat gebruikelijk is. De gever vindt het juist geweldig als mensen duidelijk zijn en gewoon aangeven wat ze willen en wat ze graag willen weten. Ook is het helemaal niet vreemd of bijzonder als mensen bij een eerste afspraak aangeven dat het misschien wat spannend is, en dat het nog onbekend is. Spreek dat gewoon uit, dat klinkt heel bekend voor de Reiki-gever.

Reiki wordt op woensdagen gegeven door Eddie Alders, die op deze dagen ook lichaamsmassages geeft. Je kunt je opgeven bij Esperanza, de kosten zijn slechts 5 euro. Stuur een mail naar info@inloophuisesperanza.nl