Reiki

Reiki

Wat gebeurt er tijdens een reiki-behandeling?

Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de cliënt in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.

Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Vindt de cliënt het onplezierig om direct aangeraakt te worden houdt de behandelaar zijn handen enige centimeters boven het lichaam.

Intieme aanrakingen en alle posities die de cliënt als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg.

De behandelaar zorgt voor een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte. Eventueel bedekt hij de cliënt met een deken zodat deze het niet koud zal krijgen. Muziek of wierook kunnen in overleg met de cliënt gebruikt worden, afhankelijk van diens wensen. Hoewel deze hulpmiddelen vaak standaard gebruikt worden, vindt niet iedereen dit prettig.

Afstandsbehandelingen worden gegeven zonder lijfelijke aanwezigheid van de cliënt. Bij voorkeur op afspraak. De cliënt zorgt zelf voor de nodige rust en ruimte en een zoveel mogelijk ontspannen lichaamshouding. Ook hier is makkelijke niet knellende kleding gewenst. De Reiki-behandelaar stuurt met behulp van symbolen de universele energie (Reiki) naar de cliënt. Hierbij is de intentie van de Reiki behandelaar het belangrijkst.

Je kunt je opgeven bij Esperanza. Stuur een mail naar info@inloophuisesperanza.nl

Wanneer:
Elke derde dinsdag van 13 uur tot 16 uur.

Kosten:
5,- euro