Nieuwsbrief Esperanza september 2018

Nieuwsbrief Esperanza

In deze nieuwsbrief het laatste nieuws: een donatie van € 8.000 van LIONS Badhoevedorp

Het is weer voorbij…
De zomer vertrekt met grote vaart uit Nederland en laat veel regendruppels achter. Maar bij Esperanza is het warm en zoveel te doen. We zijn gestart met de uitreiking van de cheque van de Lions Badhoevedorp op vrijdag 31 augustus. Was je erbij op 9 juni jl? Heb je ook zo genoten van de asperges?                                                                                                                                                                   Esperanza heeft als een van de 4 goede doelen een cheque gekregen van maar liefst € 8.000,= !!
Wij gaan op zoek naar een sloep en houden jou natuurlijk op de hoogte..
  


We gaan weer haken en breien…
We zijn gestart op 29 augustus. We gaan okselkussens breien die we op de mamapoli van verschillende ziekenhuizen gratis gaan uitdelen. Je moet wel al kunnen haken of breien want we leren het je niet.
De volgende keer haken en breien is op woensdag 19 september.
Wil je meer weten of je aanmelden? Bel: 0207230522


Barbecue voor onze gasten en vrijwilligers

Het was weer ouderwets gezellig de afsluiting van het seizoen: onze barbecue met onze gasten en onze vrijwilligers. Slager Arie van de Raa heeft ons gesponsord en als vrijwilligers hebben Ted, Johan en Hans het vlees geweldig gebakken. Dat was niet alles: Wouter van Zijp was aanwezig met Woody’s Bakfrites en onze aller eigen ijscoman heeft ons voorzien van heerlijke ijsjes. Dankzij Ceessie’s van de Pa Verkuijllaan was ook deze avond weer een succes!


Esperanza Oleee!
In september starten we Spaanse les op de donderdag van 13.00 uur tot 14.00 uur in ons eigen inloophuis. De startdatum is 13 september. Ga je volgend jaar naar Spanje: dan kun je gewoon jouw eigen biertje of vino tinto in het Spaans bestellen.
De kosten zijn € 85 voor 12 lessen. Kijk je op onze site voor de inschrijving?


Lezing in ons inloophuis: Versterk het zelf genezend vermogen

Ons lichaam is ingesteld om te overleven en wil graag gezond blijven en zich kunnen blijven herstellen zolang als dat mogelijk is. Dat het lichaam zich kan genezen, zien we bij wondjes of botbreuken die we wel eens oplopen. Na verloop van tijd hersteld zich dat volledig en is vaak nog sterker geworden dan het daarvoor was. Maar hoe zit dat nu bij kanker? Want daar hebben wij ons zelf genezend vermogen heel hard nodig. Dit zelf genezend vermogen dat wij allemaal in ons hebben kan soms onderdrukt worden waardoor het zijn werk niet goed kan doen.
Jacco Bouwes van begeleidingbijkanker.nl gaat in deze lezing uitleggen hoe dat nu werkt en wat je er aan kunt doen om je zelf genezend vermogen of immuunsysteem te versterken zodat het beter zijn werk kan doen. Daar zijn namelijk verschillende factoren van invloed op die goed zijn om te weten.

Op dinsdagavond 18 september van 19:00 tot 21:30 uur
Inloophuis Esperanza Badhoevelaan 82 te Badhoevedorp
Vergeet niet je aan te melden op info@inloophuisesperanza.nl


Schilderijveiling

Trudie Noordermeer heeft ons kort geleden een prachtig schilderij geschonken met de naam: ”Schiphol”. Hoe kan het ook anders? Er zit een voorwaarde aan: Trudie wil graag dat wij de opbrengst van het schilderij volledig steken in de activiteiten voor onze gasten. Wij gaan het schilderij veilen en de hoogste bieder is de gelukkige.
Onze startprijs is 300 euro. Wie biedt er meer?


KRO en actie warm Hart

Stem op inloophuis Esperanza voor de KRO-actie Warm Hart.
Bekijk de link en graag delen!
www.kro.nl/geven/stichting-esperanza-inloophuis


• Weet je dat wij een nieuwe penningmeester hebben? Van harte welkom: Ivonne Fokker. Onze geweldige ex-penningmeester is nu bestuurslid geworden. Dank je wel Désirée Biermans voor de geweldige inzet de afgelopen jaren.
• Weet jij dat wij een keer per maand op woensdagavond harten haken en breien voor borstkankerpatiënten? Heb je interesse, of ken je iemand: meld je dan aan!
• Weet je dat we weer gaan golfen? Zondag 23 september aanstaande staat Esperanza weer bij hole 1 bij de vijver… Langskomen hoor!
• Weet je dat vrijwilligers voor het inloophuis echt onmisbaar zijn en dat wij altijd mensen nodig hebben? Vraag eens rond en kijk of er iemand interesse heeft?
• Weet je dat wij ook weer volop bezig zijn met de organisatie van Badhoevedorp Proeft? Zondag 7 oktober is het weer zover!
• Ben jij al Vriend van ons inloophuis? Weet jij dat je voor 5 jaar onze Vriend kunt worden en dat dat een gift is die je voor een groot gedeelte als particulier van de fiscus mag afschrijven?
• Weet jij dat wij weer een thema-avond hebben op 31 oktober? Het onderwerp: Hormonen! In de volgende nieuwsbrief gaan we hier veel meer over vertellen.

Onze agenda kun je natuurlijk weer op de site vinden!