Nieuwsbrief Esperanza november 2018

Nieuwsbrief Esperanza

Wintertijd: wintertemperaturen….
Brrrr…5 graden vandaag. Waterkoud. Maar binnen in het inloophuis is het gezellig warm. Kom! Het is tijd om een kop thee te komen drinken, wat lekkers erbij te nemen en uit te vinden welke activiteiten plaats gaan vinden deze winter.


Sinterklaas komt er aan!
Wij bij Esperanza geloven nog steeds in Sinterklaas en Sinterklaas gaat een bezoek brengen aan Esperanza. Op 5 december komt Sinterklaas van 14.00 uur tot 15.00 uur in Esperanza. Alle kindertjes en kleinkindjes van onze gasten zijn van harte welkom. Voor elk kindje is er een cadeautje van Sinterklaas, maar hij wil wel heel graag een leuk verhaaltje of grapje horen over elk kindje.


En dan…uniek uitje voor onze gasten naar ’s werelds grootste zeesluis in IJmuiden
Esperanza organiseert dinsdag 20 november een bijzonder bezoek aan de grootste zeesluis ter wereld die op dit moment in IJmuiden wordt gebouwd. Wil jij zelf ook wel eens horen en zien wat er komt kijken bij zo’n prachtig project? Zet deze datum dan nu al in je agenda en geef je tijdig op bij Esperanza voor deze ware “experience”!
Wat gaan we doen op dinsdag 20 november?
Om 11.15 uur vertrekken we per bus, gesponsord door de Stichting van en voor Badhoevedorp, vanuit Inloophuis Esperanza naar het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden. Daar aangekomen starten we met een gezellige lunch. Vervolgens leidt een gids ons rond door de expositie. Je krijgt dan extra informatie over de bouw van de nieuwe zeesluis en het Noordzeekanaalgebied. Er is voldoende tijd om vragen te stellen.
Alvast wat meer weten? Ga dan naar: www.ship-info.nl.

Hoe meld je je aan? Je kunt je opgeven voor dit evenement bij Esperanza:
– via e-mail: (info@inloophuisbadhoevedorp.nl)
– telefonisch: 020 723 0522
– of kom gewoon even langs.


Het herstellend vermogen van jouw eigen lichaam
Ons lichaam is een prachtig systeem dat, als het goed onderhouden wordt, jaren mee kan. Helaas zijn er veel factoren die dat beïnvloeden. Denk aan voeding, chemicaliën, stress en nog veel meer. John van Haaster van Personal Touch Haast Gezond gaat jou op 14 november van 19.00 uur tot 21.30 uur haarfijn uitleggen hoe jij jouw lichaam kunt helpen om jouw immuunsysteem te versterken. Bij kanker: hoe kun je sneller herstellen van botbreuken, chemo, bestraling? Hoe kun je de verzuring van jouw systeem tegen gaan, zodat de kanker het steeds moeilijker zal krijgen?

Heb je interesse, meld je dan aan bij info@inloophuisesperanza.nl


Badhoevedorp Proeft Opbrengst

Badhoevedorp Proeft was een groot succes. De opbrengst voor Esperanza van deze geweldige dag was maar liefst € 2500,-. Dank aan alle deelnemers hiervoor! Weet je dat wij ook een Facebookpagina hebben van Badhoevedorp Proeft? Zoek hem eens op en als je ideeën hebt, laat het ons weten!


* Weet je dat je de kinderen tot 30 november kunt opgeven voor het bezoek van Sinterklaas?
* Weet je we weer kerststukjes gaan maken en deze keer op 12 december vanaf 13.30 uur. De       molenaar van de Molen van Sloten was vroeger bloemist en hij helpt ons. Kosten €10.
* Weet jij dat wij op 21 november mensen nodig hebben die ons helpen met haken en breien voor het goede doel?
* Weet jij hoe belangrijk dat is en dat je ons alleen maar hoeft te liken en te delen?
* Weet je dat we op deze manier ook weer meer vrijwilligers kunnen vinden?
* Weet jij nog iemand die ons zou willen helpen als vrijwilliger?
* Weet jij dat op 19 november Sandrine Kwast een inloopspreekuur heeft van WeerinRegie? www.weerinregie.nl

Onze agenda kun je natuurlijk weer op de site vinden!