Nieuwsbrief Esperanza februari 2019

Nieuwsbrief Esperanza

Winter…

Oeff..wat was het koud en wit. Nederland was een paar dagen een echt winter wonderland en daar moet je wel van houden. Dikke kleren aan, laarzen, handschoenen en een muts en op naar Inloophuis Esperanza. Want daar staat de koffie warm en daar gebeurt het. 


Wereldkankerdag 4 februari 2019

Maandag 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag dat alle ogen op kanker zijn gericht. Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is in het leven geroepen om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

Esperanza wil kankerpatiënten en hun naasten een gezellige koffiemiddag met versnaperingen aanbieden. Je bent van harte welkom. Als je komt laat je het ons dan even weten op info@inloophuisesperanza.nl of even bellen naar: 0207230522. De middag op 4 februari begint om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur.


DIAMOND PAINTING

Elke dinsdag van 13.30 uur tot 15.30 uur kun je bij ons inloophuis mee doen met diamond painting. Wat is diamond painting? Met diamond painting maak je een schilderij met gekleurde kristallen steentjes. Bij ons kun je natuurlijk onder begeleiding helemaal creatief los gaan.

Kosten € 10,- inclusief materiaal en natuurlijk mag het door jou gemaakte schilderij mee naar huis. Geef je alsjeblieft op bij het bekende mailadres of het telefoonnummer.

  


Website; het bijhouden van www.inloophuisesperanza.nl

Wij zijn dringend op zoek naar een vrijwilliger die voor ons de website wil gaan bijhouden. Dat wil zeggen dat je de nodige berichten en evenementen plaatst. De agenda en de nieuwsbrief (deze wordt door anderen geschreven) plaatsen en verder alles wat voor Esperanza belangrijk is op de site zet. Het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief is ook een van de taken. De website is gemaakt met WordPress en voor het versturen van de nieuwsbrief gebruiken we Mailchimp. Heb je hier ervaring mee of heb je misschien iemand in je omgeving die dit graag doet? Wil jij of iemand uit jouw netwerk op deze manier ook een steentje bijdragen aan het mooie werk van Inloophuis Esperanza?

Neem dan snel contact op met Riet Verbeek op telefoonnummer 0207230522.


Lezing over pijlstaartrogolie en bittermeloen…

Op 15 januari vond bij Esperanza bovenstaande lezing plaats. Linda Karregat uit Volendam vertelde van alles over het gebruik van pijlstaartrog-olie en de bittermeloen. Wat is er nou zo specifiek aan deze producten?

Pijlstaartrog-olie is een pure olie die volgens een traditioneel en geheel ambachtelijk proces wordt gezuiverd uit de lever van een speciaal  soort pijlstaartroggen. De roggen worden duurzaam in de schone Caribische wateren gevangen. Op de site van Eczoil kun je precies vinden wat deze olie voor jou kan betekenen. Bittermeloen, bittermeloen of sopropo staat al jaren bekend om zijn gezonde werking. De effecten van de vrucht, ofwel zijn werkelijk uniek.

De vrucht zit boordevol vitaminen en mineralen: vitamine B1, B2 en vitamine C, magnesium, fosfor, en zink. Kijk op de site voor de informatie over deze producten. https://eczoil.com


Breien en haken

Wij breien en haken nog steeds en onze collectie mogelijkheden wordt steeds groter. Naast de vulling voor in de BH en de hartjes ter ondersteuning, breien we nu ook een okselkussen. Kom een kop koffie drinken in het inloophuis en haal alle informatie om mee te haken of te breien!

  


BELANGRIJK; bericht van het Bestuur

Zoals bekend is Esperanza een initiatief van Riet Verbeek. Zij steekt haar hart en ziel in het inloophuis. Ook al werkt Riet ongelofelijk hard en heeft zij geweldige mensen aan haar zijde, toch zijn vrijwilligers van groot belang. Zo hebben wij op dit moment een coördinator voor de gastvrouwen en gastheren nodig en hebben wij ook nog steeds nieuwe gastvrouwen en gastheren nodig.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en nu specifiek voor de woensdagavond en op locatie in het ziekenhuis.


Wegwijs in kanker; event op 16 maart 2019

 Op 16 maart van 10.00 tot 16.00 uur organiseert Inloophuis Esperanza ‘Wegwijs in kanker’, een event in het Dorpshuis aan de Snelliuslaan in Badhoevedorp.

Wij nodigen graag professionals uit om hierbij aanwezig te zijn om zoveel mogelijk informatie te verstrekken aan de bezoekers van deze markt. We denken aan: voeding bij kanker, huidverzorging, tandverzorging, noem maar op.

Ben jij die professional die zich richt op kanker en wil je daar graag mensen over informeren? Neem dan snel contact met ons op! Onze contactgegevens:

Stichting Esperanza Inloophuis            020 723 0522

Badhoevelaan 82                                    info@inloophuisesperanza.nl

1171 DE BADHOEVEDORP


  • Weet je dat het uitje van de vrijwilligers weer een groot succes was?
  • Weet je dat wij een coördinator zoeken voor onze gastvrouwen en gastheren? Wie helpt ons aan de juiste persoon?
  • Weet jij dat er steeds meer mensen mee gaan zwemmen? Wil je informatie, kom naar ons inloophuis en schrijf je in!
  • Weet je dat we in oktober weer meedoen met de halve Marathon van Amsterdam en de Goede Doelen loop?
  • Weet jij dat we voortaan ook open zijn op de 3e woensdagavond van de maand (20-2, 20-3, 17-4, 15-5, 19-6) vanaf 00 uur tot 21.30 uur?

Onze agenda kun je natuurlijk weer op de site vinden!