Nieuwsbrief Esperanza april 2018

Nieuwsbrief Esperanza

Nieuwsbrief april 2018

APRIL: Vrolijk Pasen !

Ben jij in de maling genomen op 1 april? En daarna heerlijk Pasen gaan vieren? Het inloophuis is een en al gezelligheid. En natuurlijk komen er weer heel wat nieuwe activiteiten deze lente. Want kou daar doen we niet meer aan.

Goede reden om met Esperanza heerlijk te gaan zwemmen. Zwemmen is goed voor je, bijvoorbeeld voor lymfedrainage, door de druk van het water.
Op onze Facebook-pagina kun je er alles over lezen.

Gemeente Haarlemmermeer

We krijgen geen prestatiesubsidie van de gemeente Haarlemmermeer, dat is de subsidie die uit het potje van de psycho-oncologische zorg komt. Gelukkig kregen we wel een andere subsidie: ”stimuleringssubsidie” in de vorm van € 5000 euro. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Esperanza gaat haken!

Ken en kun je het nog? Haken? Wij gaan het gewoon doen. Wij gaan anemonen haken. Alles onder het genot van een kop koffie en misschien wel samen met een gezellige vriendin of een familielid. De anemonen zijn bestemd voor de lopers van de Samenloop voor Hoop op 26 en 27 mei 2018. Dus trommel iedereen op en kom haken!
De datum van de haak avond is maandag 16 april van 19.30 tot 21.30 uur. Je kunt je hiervoor aanmelden op: info@inloophuisesperanza.nl of op 06-41455510
SamenLoop voor Hoop 2018, 26 en 27 mei 2018 Businesspark Lijnden

De SamenLoop komt steeds dichter bij en wij kunnen nog steeds teams gebruiken om mee te lopen. De SamenLoop is er om de aandacht te vestigen op kanker en de gevolgen, maar ook om de survivors en de familieleden een opsteker te geven en hen te eren omdat zij er nog zijn! De opbrengst van de SamenLoop wordt o.a. gebruikt voor het inloophuis, maar ook om weer verder onderzoek te kunnen doen naar deze ziekte, die nog steeds niet helemaal verslagen is. Dus: ga aan de slag, haal de kaarsenzakken voor de Survivors en verzamel vrienden en familie en kom naar Esperanza en geef je daar op als nieuw team. Je zult er geen spijt van hebben!

Formeer jouw team nu!

Op 22 mei gaan we weer kaarsenzakken bewerken

We hebben de eerste kaarsenzakken al bewerkt en de tweede keer komt er ook weer aan. Elk jaar kun je bij Esperanza kaarsenzakken bewerken en personaliseren. Voor die avond hebben we vrijwilligers nodig die daar bij kunnen helpen. Je kunt je ook opgeven als VIP voor de Survivorsdag. Heb jij kanker overleefd en ben je trots en natuurlijk blij en mogen anderen dat weten? Op 21 april hebben wij de Verwendag voor onze Survivors! Dat is niets meer en niets minder dan van top tot teen in de watten gelegd worden.
Op 26 en 27 mei staat de tent er ook en is dan een rustpunt voor onze Survivors.
Op onze website kun je er alles over lezen en als je vragen hebt, loop dan binnen bij Esperanza. www.samenloopvoorhoop.nl/badhoevedorp
De kosten voor de Kaarsenzakbewerkdag van 22 mei zijn € 6,- per zak. Wij hebben natuurlijk alle materialen en koffie.

JAZZ and WINE, een voorstelling voor Levensgenieters

GAAT HELAAS NIET DOOR

Oproep

Wij willen graag weer de Lotgenotengroep opstarten. Dus meld je aan bij het inloophuis als je graag jouw ervaringen kwijt wilt om jezelf maar ook een ander te helpen!

Belangrijk Nieuws

Er wordt op dit moment met man en macht gewerkt aan Vervoer Badhoevedorp. Wij doen dat samen met andere instanties zoals: ’t Rietland, Het Dorpshuis, beide van Stichting Maatvast, maar ook Zorgcentrum de Meerwende, Amstelring en anderen. Wij zijn hard op zoek naar vrijwilligers die de bus willen besturen. We willen graag van het busstation Schiphol een halte maken en ook het Slotervaart Ziekenhuis als halte aanwijzen. Al met al, wordt het voor velen zo makkelijker om te reizen.

• Weet je dat wij yoga hebben in ons inloophuis en dat je natuurlijk een proefles kunt doen?
• Weet je dat wij op 26 mei een amuse-diner hebben voor de geregistreerde eregasten en dat je je daar voor kunt aanmelden? Brandt in de keuken sponsort dit diner. Kijk op Facebook voor bijzonderheden!
• Weet jij dat wij één keer per maand op woensdagavond harten haken en breien voor borst kankerpatiënten? Heb je interesse, of ken je iemand: meld je dan aan!
• Weet jij dat wij een nieuwe secretaris hebben en daar heel blij mee zijn! Zijn naam is René Pik. Welkom René!
• Weet jij dat op 18 april de team-/informatieavond van de SamenLoop plaats vindt? Kom ook!
• Weet jij dat wij altijd Vrienden voor ons Inloophuis zoeken? Weet jij dat je voor 5 jaar onze Vriend kunt worden en dat het een gift is die je voor een groot gedeelte van de fiscus mag afschrijven als particulier?

Onze agenda kun je natuurlijk weer op de site vinden!