Een gesprek met je nabestaande

Op 15 oktober houden wij een informatieve avond met als onderwerp ‘Wat nou als je dood gaat?’ Op deze informatieve avond zijn er verschillende interessante presentaties. Ook zal er gesproken worden over technieken die het mogelijk maken om een gesprek te voeren met je nabestaande.

Klinkt dat eng? Documentairemaker Roshan Nejal werkt aan technieken die het voor nabestaanden mogelijk maakt om via de computer een gesprek aan te gaan met hun overleden dierbaren. Roshan zegt hier onder meer het volgende over: ” Zelf is mijn oma niet zo lang geleden plotseling overleden aan een hartinfarct. Ik heb zelf ervaren door wat voor heftige processen je op zo een moment gaat. De gedachte dat ik mijn oma virtueel opnieuw zou kunnen ontmoeten om de bevestiging van haar te krijgen dat ze echt gelukkig is op de plek waar ze nu is, zou mij veel steun hebben geboden in mijn rouwproces.”