Een kerstgroet van Esperanza

Lieve lezer,

We kunnen 2020 wel betitelen als een vreemd jaar. Corona schopte alles door de war, hield mensen bij elkaar vandaan, er was en is onzekerheid, soms ook eenzaamheid, maar ook saamhorigheid, extra letten op elkaar en zorgen dat men niet vergeten wordt.

Esperanza heeft het met alle maatregelen die dan weer werden verzwaard en dan weer versoepeld ook lastig gehad. We willen graag altijd open zijn en een luisterend oor bieden, of wat ontspanning, een beetje gezelligheid, ondersteuning als dat nodig is. Met een sluiting van het inloophuis bij een stijgend aantal besmettingen werd dat weer lastig gemaakt. Ook nu, we zijn gesloten tot in ieder geval 19 januari 2021. Iedereen heeft het zwaar en wij zijn daarop geen uitzondering.

Toch – misschien juist wel daarom – kijken we hoopvol naar het nieuwe jaar! Vaccins lijken te werken en kwetsbaren komen snel aan de beurt om ingeënt te worden. Met wat geluk en inzet van iedereen kunnen we gedurende het jaar steeds meer dingen doen en ondernemen. Onze gezamenlijke stip op onze horizon is het moment waarop de laatste maatregelen worden opgeheven en we corona achter ons kunnen laten. Daar proosten we op!

Hou de moed erin, samen krijgen we corona onder controle. We wensen jou en iedereen die je liefhebt een zo mooi mogelijke Kerst en zien je graag in 2021.