SAMENWERKING met De BOSgroep

Stichting Esperanza Inloophuis werkt zelfstandig, maar werkt ook samen met de BOSgroep in Badhoevedorp ! 

Door middel van deze samenwerking hopen wij mensen zoveel mogelijk steun en begeleiding te bieden.                       

Voor wie zijn we er?                                                                                                           
De diagnose kanker kan veel teweegbrengen. Niet alleen voor degene die ziek is, maar ook voor diens directe omgeving. Bij de BOSgroep kunt u terecht voor ondersteuning op het gebied van verwerking, acceptatie en zingeving. Wij zijn er voor:

Mensen die ziek zijn (geweest)
Hoe geef je een plek aan het hebben van kanker en aan de medische behandelingen? Hoe kom je uit voor gevoelens over jezelf en de ziekte? Hoe vertel je dat je bang bent? Hoe ga je om met woede of met het gevoel ‘Waarom moet mij dit overkomen?’ Vaak ervaren mensen het verlies van controle en beseffen zich dat heel veel onzeker is. Ook relaties met anderen veranderen veelal door kanker.

Heeft u op dit moment kanker en zijn de behandelingen nog gaande? Of zijn ze inmiddels achter de rug, maar krijgt u uw leven maar niet op de rails? Of is geen genezende behandeling meer mogelijk? De BOSgroep kan u hierbij ondersteunen.

Naasten
Wanneer iemand in uw directe omgeving kanker heeft, kan ook úw leven ingrijpend veranderen. Voor u als partner, ouder, kind, broer, zus of voor overige naasten. Er kunnen gevoelens als verdriet, angst of boosheid naar voren komen. Er komen vaak meer zorgtaken op uw schouders te rusten, terwijl het ‘gewone’ leven ook doorgaat.

Mogelijke vragen die rijzen zijn: Hoe houd ik het vol? Wat verwachten mijn naaste en ik van elkaar? Moet ik wel of niet mijn emoties delen? De BOSgroep kan u hierbij ondersteunen.

Nabestaanden
Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. De BOSgroep ondersteunt mensen van wie een naaste aan kanker is overleden.

Mantelzorgers, ouders, kinderen, broers en zussen, vrienden en andere naasten kunnen zo op hun eigen manier hun rouwproces beleven. Binnen een gezin zijn er vaak diverse manieren van rouw mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld kleine kinderen of pubers op hun eigen manier met het verlies omgaan. Vaak hebben mensen vragen over hoe ze het verlies een goede plek kunnen geven.

Vooral wanneer een overledene zelf begeleid is geweest door de BOSgroep, ervaren veel nabestaanden het als ondersteunend enkele begeleidende gesprekken met ons te hebben. Ook is begeleiding in een groep lotgenoten mogelijk.

Voor meer informatie over De BOSgroep kunt u hier terecht